A szórt purhab szigetelés felhasználási területei

Tetőtér

A tetőtér szigetelése kulcsfontosságú egy családi házban.

A szórt purhabot hatékonyan lehet használni a tetőtér hőszigetelésére, hogy megakadályozza a hőveszteséget a tetőn keresztül.

A purhab könnyen alkalmazható a tetőszerkezetben lévő hézagok és repedések tökéletes kitöltésére.

Nagyságrendekkel korszerűbb és jobb megoldást jelent például a kőzetgyapot szigeteléshez képest, amely nem képez vízzáró réteget, dohosodhat, egy idő után porózussá válik, amely a légtérbe kerülve káros az egészségre.

Lapostető

Lapostető -zártcellás poliuretán hab- szigetelése az egyik legkorszerűbb megoldás lapostetők szigetelésére. A leköltséghatékonyabb megoldást jelenti előregedett, beázott lapostetők utólagos kijavításában. Könnyen alkalmazható anyagról van szó, amely villámgyors kötési ideje mellett rugalmas, alkalmazkodik a lapostetők formájához, meredekségéhez, ezáltal a síkokat nagyszerűen le lehet vele követni.

A tökéletes, hosszútávú és hőhídmentes eredmény fenntartása érdekében egy UV (poliurea) réteggel zárjuk a munkát, amely megvédi a szigetelést a nap káros hatásaival szemben.

A fújt purhabos szigetelés folyamata során poliuretán habot permetezünk a lapostető felületére. A poliuretán hab folyékony állapotban kerül felhordásra, majd másodpercek alatt megszilárdul és vízzáró réteget képez.

Trapézlemez

A trapéz lemez fújt purhabos szigetelés egy hatékony módszer a tetők és falak hő- és hangszigetelésére. Ez a rendszer általában ipari épületekben, vagy nagyobb területeken alkalmazott megoldás.

A fújt purhabos szigetelés előnyei közé tartozik a kitűnő hőszigetelési érték, a szorosan illeszkedő réteg, ami minimális hideg hídpontokat eredményez, és a könnyű telepítés. Emellett a purhab rugalmas, így alkalmazkodik a trapézlemez geometriájához és az esetleges mozgásokhoz. Ez a fajta szigetelés hatékonyan csökkenti a hőveszteséget télen és megakadályozza a hő beáramlását nyáron. Emellett jelentős mértékben csökkenti a zaj behatolását, ami különösen fontos ipari környezetekben.

A fújt purhabos szigetelés lényege, hogy poliuretán habot fújnak a trapézlemezek közé, ami egy nagyon hatékony hőszigetelő réteget képez. A poliuretán hab kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és könnyen alkalmazható a trapézlemezek közé.

Hullámpala

A hullámpala lemez purhabos szigetelése egy olyan módszer, amelyet a hullámpala lemezek hő- és hangszigetelésére alkalmaznak.

A purhab egy poliuretán alapú hab, amelynek kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságai vannak. A folyamat során a hullámpala lemez alá vagy közé a szigetelés céljából purhabot permeteznek.

A purhab elterjed a lemez felületén és kitölti a hőhidakat, réseket és egyéb részleteket. Ez eredményezi a kiváló hőszigetelést és a hangelnyelést, amely csökkenti a zajszintet.

Mennyezet

A mennyezet purhabos szigetelés egy módszer a hő- és hangszigetelésre a lakó- vagy irodaépületekben. Ez a folyamat a poliuretán hab használatát jelenti, amelyet kiváló minőségű Amerikai GRACO géppel permeteznek a mennyezet felületére. A purhabos szigetelés előnyei közé tartozik a hatékony hőszigetelés, a hangelnyelés és a légmentesség.

A poliuretán hab kiváló hővezetési tulajdonságokkal rendelkezik, ami segít megtartani a hőt a térből, és megakadályozza a hideg levegő beáramlását. Ez a hatékonyság hozzájárulhat a fűtési és hűtési költségek csökkentéséhez.

Emellett a purhabos szigetelés képes csökkenteni a zajszintet is. A hab cellás szerkezete képes elnyelni és csillapítani a hanghullámokat, ami csendesebb és kellemesebb környezetet eredményezhet. A purhabos szigetelés könnyen alkalmazható és alkalmazkodik a különböző mennyezetfelületekhez. A hab könnyen terjeszthető a kívánt területeken, és megszilárdulva egy tartós és ellenálló réteget képez.

Padlásfödém

A födémek közötti területeken, például az emeleti padlásfödémen, a szórt purhabot használhatják a hőszigetelés javítására.

Ez segít megakadályozni a hőáramlást a födémeken keresztül, javítva a belső kényelmet és csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.

Homlokzat

A purhab könnyű és rugalmas anyag, amely könnyen illeszkedik a homlokzatra.

A folyékony állapot miatt a szigetelés könnyen alkalmazható különböző alakzatokon, így az épület bármely részén használható. Az anyag kiváló tapadást biztosít a homlokzati felületekhez, így minimalizálja a hőhídak kialakulását.

Belső oldalfal

A szórt purhabot alkalmazhatják a külső és belső falak szigetelésére is. Az anyag könnyen fújható vagy befecskendezhető a falüregekbe, kitöltve az üregeket és csökkentve a hőveszteséget.

Emellett a szórt purhab segíthet a zajcsökkentésben is, így növelve a lakók kényelmét.

Padló

A családi ház padlóinak szigetelése szintén fontos tényező. A szórt purhabot használhatják a földszinti padló hőszigetelésére, hogy megakadályozza a hideg földszinti talajból történő hőáramlást.

Ez javítja az épület energiateljesítményét és a lakók komfortját.

Aljzat

Az ajzat purhabos szigetelés lényege, hogy egy zárt cellás poliuretán habot használnak, amelyet folyékony formában permeteznek a megfelelő helyekre, majd a hab kiszilárdul.

Ez a szigetelési módszer hatékonyan zárja el a hőhidakat és a párazárást, mivel a hab folyékony állapotban bejut az apró résekbe és repedésekbe, majd felfújódik és kiszilárdul, így tökéletesen kitölti az adott területet. Ezáltal csökkenti a hőátbocsátást és javítja a helyiség hőmérséklet-szabályozását.

Az ajzat purhabos szigetelés további előnye, hogy kiválóan tapad a felületekhez, és vízálló réteget képez, ami segít megelőzni a nedvesség behatolását és a penészképződést. Emellett hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik, és segít csökkenteni a zaj átjutását.

aljzat

Lábazat

A lábazat purhabos szigetelés olyan módszer, amelyet a házak alapzáró rétegének hőszigetelésére alkalmaznak. Az épület lábazata a földszint alsó részét jelenti, ahol a falak találkoznak a talajjal. Ennek a területnek a megfelelő szigetelése fontos a hőveszteség minimalizálása és a nedvesség elleni védelem érdekében.

A lábazat purhabos szigetelés során speciális szigetelőhabot használnak, amelyet a lábazat felületére fújnak. Ez a hab kiterjed és kitölti az apró hézagokat és repedéseket, amelyek kialakulhatnak a lábazaton. A purhab kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és meggátolja a hideg levegő és a nedvesség behatolását a falakba.

Pince

A pince szigetelése fontos feladat, mert segít megelőzni a nedvesség behatolását, a penész és a páralecsapódás kialakulását, valamint a hőveszteséget. A purhabos szigetelés egyik lehetőség a pincefalak hőszigetelésére.

A purhab rendkívül hatékony szigetelőanyag, amely bejut a fal réseibe, és kitölti azokat, így meggátolva a hő és a nedvesség áramlását.

Csarnoképület

A csarnoképületek esetében a purhabos szigetelés egy népszerű megoldás, amelyet a hőszigetelés és hangszigetelés javítására használnak.

A purhab egy poliuretán hab, amelyet folyékony formában permeteznek fel a felületekre, ahol aztán megszilárdul és kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Állattartó telepek

A purhabot az állattartó telepeken általában a falak és a tetők szigetelésére alkalmazzák.

Az anyag permetezéses technikával kerül felvitele, és a helyszínen köt meg, hogy egy erős és hatékony szigetelő réteget alkosson. A purhab könnyen formázható, így könnyen alkalmazkodik az épület alakjához és méretéhez.

Az állattartó telepek purhabos szigetelésének előnyei közé tartozik a kiváló hő- és hangszigetelés, amely segít megőrizni az állattartó épületek belső hőmérsékletét, minimalizálja a hőveszteséget és a zaj terjedését. Ezáltal javítja az állatok kényelmét és jólétét, és hozzájárul a termelési körülmények javításához.

Takarmány- és terménytárolók

A purhabos szigetelés számos előnnyel jár a takarmány- és terménytárolók esetében. Először is, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek fenntartani az optimális hőmérsékletet a tárolt anyagok számára. Ez különösen fontos a takarmányok és termények megóvása érdekében, mivel a hőmérséklet-ingadozások negatív hatással lehetnek azok minőségére és tárolási időtartamára.

Másodszor, a purhab hatékonyan szigeteli a nedvességet és a páratartalmat. Ez megakadályozza a nedvesség bejutását a tárolóba, és csökkenti a penészképződést, ami károsíthatja a takarmányokat és terményeket. A páramentesítési hatás segít fenntartani az optimális nedvességtartalmat, és megakadályozza a nedvesség okozta romlást.

Harmadszor, a purhab rendkívül tartós és ellenálló anyag, amely képes ellenállni a külső hatásoknak és mechanikai igénybevételeknek. Ezért biztosítja a tároló hosszú élettartamát és védelmet nyújt a károsodásokkal szemben.

Tartályok

Tartályok purhabos szigetelése a célja, hogy megnövelje a tartály hőszigetelését és csökkentse a hőveszteséget. A purhabos szigetelés hatékony módszernek számít a hőszigetelés területén, mivel kitölti a térkötéseket és réseket, így minimalizálva a hőáramlást.

A tartályok purhabos szigetelése során egy poliuretán habot használnak, amelyet folyékony formában permeteznek vagy öntik a tartály falaira. A poliuretán hab a reakció során habosodik és megkeményedik, létrehozva egy szilárd, zártcellás szerkezetet. Ez a zártcellás szerkezet csökkenti a hővezetést és növeli a hőszigetelés hatékonyságát.

A purhabos szigetelés több előnnyel jár. Először is, kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik, mivel nagyon alacsony a hővezetési tényezője. Ez lehetővé teszi a tartályok hőmérsékletének stabilizálásátés az energiahatékonyság javítását. Emellett a purhabos szigetelés nagyon jó vízgőzzáró tulajdonságokkal rendelkezik, így minimalizálja a páralecsapódást a tartályok falán és csökkenti a korrózió kockázatát.

Konténer

A konténerek hőszigetelése fontos szempont, ha optimális belső hőmérsékletet szeretnénk fenntartani, legyen szó akár raktározásról, szállításról vagy építkezésekről. A megfelelő szigetelés segít megvédeni a konténert a külső hőmérséklet-ingadozásoktól, minimalizálja a hőveszteséget és a hőátadást, és elősegíti az energiatakarékosságot.

A konténer purhabos szigetelése egy elterjedt megoldás. A poliuretán hab (purhab) kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, és könnyen alkalmazható a konténer belsejében vagy külső felületein.

Csővezetékek

A csővezetékek purhabos szigetelése elterjedt gyakorlat a hőszigetelés területén. A poliuretánhab (purhab) egy kiváló hőszigetelő anyag, amelyet gyakran alkalmaznak csővezetékek szigetelésére.

A purhab könnyű és rugalmas anyag, amely lehetővé teszi, hogy pontosan illeszkedjen a csővezeték felületére. Ez segít megakadályozni a hőveszteséget és a hőhidak kialakulását, ami fontos a hatékony energiafelhasználás szempontjából.

A purhab előnyei közé tartozik a kiváló hővezetési ellenálló képesség, a páraáteresztés hiánya, a kiváló hangszigetelés és a tartósság. A purhabos szigetelés segít csökkenteni az energiafogyasztást, mivel minimalizálja a hőveszteséget a csővezetékekben, és javítja a fűtési vagy hűtési rendszerek hatékonyságát.

Medencék

A medencék purhabos szigetelése egy népszerű megoldás a medencék hő- és hangszigetelésére. Az úszómedencék építése során gyakran alkalmazzák ezt a technikát, hogy javítsák a medence hatékonyságát és kényelmét.

A purhabos szigetelés lényege, hogy egy poliuretán habot permeteznek a medence falaira és fenekére. A poliuretán hab rugalmas, szigetelő anyag, amely tökéletesen illeszkedik a felületekhez, így kiválóan lezárja a hézagokat és megakadályozza a hő- és hangáramlást.

A purhabos szigetelésnek számos előnye van a medencék esetében. Először is, hatékony hőszigetelést nyújt, ami segít fenntartani a medence vízének hőmérsékletét. Ezáltal kevesebb energiára van szükség a medence fűtéséhez, és csökkenthetők az üzemeltetési költségek.

Másodszor, a purhabos szigetelés kiváló hangszigetelést biztosít. Csökkenti a zajokat, amelyek a medence használata során keletkezhetnek, és minimalizálja a vízzel kapcsolatos zajokat, mint például az úszás és a csobbanás hangját.

Harmadszor, a purhabos szigetelés tartós és ellenálló anyag, ami hosszú élettartamot biztosít a medencének. Vízálló tulajdonságai révén megakadályozza a nedvesség bejutását a medence szerkezetébe, így csökkenti a korrózió és a vízkárok kockázatát.

Miért válasszon minket?

Ügyfeleink elégedettsége kiemelt prioritás számunkra. Rugalmasak vagyunk az ütemtervekkel és figyelembe vesszük az Ön igényeit, hogy segíthessünk az épületek optimális hőszigetelésében és energiatakarékosságában.

Szakképzett csapat

Szakképzett csapat

Tapasztalt és szakképzett csapatunk garantálja a magas színvonalú munkavégzést.
Ügyfeleink elégedettsége számunkra kiemelt prioritás. Szakértelmünk és kifinomult technikáink biztosítják, hogy projektje a legjobb kezekben legyen.

Magas költséghatékonyság

Magas költséghatékonyság

Az általunk nyújtott szórt purhab fújás a hosszú távú megtakarítást célozza. A hatékony hőszigetelés segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket, ami hosszú távon jelentős pénzügyi előnyöket jelenthet megrendelőink számára.

Kiváló minőségű anyagok

Kiváló minőségű anyagok

Csak a legjobb minőségű szórt purhabot használjuk, amely kiváló hőszigetelést és tartósságot biztosít az épületek számára. Anyagaink a legújabb iparági szabványoknak megfelelően lettek tesztelve és jóváhagyva.

Testre szabott megoldások

Testre szabott megoldások

Minden projektet egyedileg tervezünk és alkalmazkodunk az Ön igényeihez. Az épület sajátosságait, a hőveszteségi pontokat és az energia megtakarítási célokat figyelembe véve olyan megoldásokat kínálunk, amelyek optimális eredményt hoznak

Szeretné kipróbálni a termékünket?

Ügyfeleink elégedettsége kiemelt prioritás számunkra. 
Rugalmasak vagyunk az ütemtervekkel és figyelembe vesszük az Ön igényeit, hogy segíthessünk az épületek optimális hőszigetelésében és energiatakarékosságában.

Szórt purhab szigetelés

Hő-, víz- és hangszigetelés.

Elérhetőségeink